Een echte guilty pleasure, de enige echte Big Mac! Helaas moet je daarvoor eerst even langs de Mac Donalds, inclusief bijbehorend prijskaartje.
Met dit recept kun je zelf je eigen Big Mac saus maken, en kun je je eigen hamburger samen stellen precies zoals jij hem wilt hebben!
Wat heb je hiervoor nodig?
Voor de saus:
- 75 gr mayonaise of fritessaus
- 1/2 el mosterd
- 1 fijngesnipperde augurk
- 1/2 el augurkensap
- 1 el fijne kristalsuiker
- 1/2 tl paprika poeder
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- Snufje zout
- 1/2 el witte wijn azijn of natuurazijn
Voor de hamburger:
- Big Mac saus
- Hamburgerbroodje (of wit bolletje)
- Cheddar kaas
- Hamburger (of een vega variant)
- IJsbergsla (gesneden)
- Fijn gesnipperd uitje
- Eventueel ander lekkers zoals plakjes komkommer en/of tomaat
De saus
- Meng alle ingrediënten in een kom
- Zet voor 30 minuten afgedekt in de koelkast
- Meng nog een keer goed door en bewaar in de koelkast in een afgesloten glazen pot
Samenstellen van je hamburger broodje
- Begin met het doorsnijden van je broodje en rooster de gesneden kant op een open tosti apparaat
- Bak je hamburger in hete een pan met zo min mogelijk olie
- Laat het broodje een beetje afkoelen en smeer op beide zijden een eetlepel saus
- Strooi over de saus van het bovenste broodje wat uitjes en eventuele andere ingrediënten
- Doe op beide broodjes wat sla en leg op het bovenste broodje de plak Cheddar kaas
- Leg de hamburger op het bovenste broodje, en leg voorzichtig het onderste broodje erbovenop
- Laat even rusten om de kaas te smelten en geniet ervan!
Smakelijk eten!