Een snel en gemakkelijk toetje dat met ieder fruit gemaakt kan worden, ik heb verse perziken gebruikt voor deze crumble.
Ingrediënten
- 6 verse perziken
- 250gr bloem
- 150gr (room)boter
- 200gr suiker
- 1/2 tl kaneel
- 1/8 tl kardemom poeder (optioneel)
Beschrijving
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de bloem, boter en suiker door elkaar totdat alles goed gemengd is.
- Snijdt de perziken in kwarten en verwijder de pitten.
- Leg de perziken met de schil naar beneden in een ingevette ovenschaal.
- Bestrooi de perziken met de kaneel en kardemom, afhankelijk hoe zoet de perziken zijn, zou je ze ook nog extra kunnen bestrooien met wat suiker.
- Verdeel daarna het crumble mengsel over de perziken, dit mag best een dikkere laag zijn.
- Zet de ovenschaal ongeveer 30-40 minuten in de oven, tot de crumble goudbruin is.
- Laat een klein beetje afkoelen alvorens de crumble te eten.
Smakelijk eten!