De allerlekkerste chocoladetaart!

Eindelijk is er een recept voor een lekkere, luchtige chocoladetaart! Vaak zijn chocoladetaart erg vast en brownie-achtig, maar niet bij dit recept!

De laatste keer dat ik deze taart gemaakt heb is al weer even geleden, toen heb ik hem gemaakt als tussenlaag voor een mega grote hamburgertaart.

Hoe ik deze taart precies gemaakt heb zal ik binnenkort nog een bericht over schrijven, hij is namelijk gemaakt voor iemand die geen fondant-taart wilde, maar toch een taart wilde die er lekker en mooi uit zag!

Ingrediënten

  • 185 gr roomboter
  • 250 gr fijngehakte pure chocolade (zo donker mogelijk)
  • 215 gr zelfrijzend bakmeel
  • 40 gr cacao poeder
  • 375 gr basterdsuiker (gewone suiker kan ook, maar dan wordt je cake iets droger)
  • 3 eieren
  • 250 ml water
  • Eventueel extra gehakte chocolade en/of gehakte noten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de springvorm in
  2. Doe de boter en de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en smelt dit al roerende au bain marie
  3. Meng de gesmolten chocolade en boter met de suiker en eieren
  4. Voeg nu het water toe en roer het beslag goed door
  5. Meng in kleine beetjes de cacao en het bakmeel met het beslag, roer goed door zodat er een glad beslag ontstaat
  6. Voeg eventueel wat extra stukjes chocolade en/of gehakte noten toe
  7. Giet het beslag in de springvorm en bak het in ongeveer 1,5 uur gaar

Door Ilse

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *