Lekkere frisse kwark taart, met lange vingers rondom.
Ingrediënten
Voor een kleine springvorm van 20cm:
- 24 lange vingers
- 4 blaadjes gelatine, of 8 gr gelatinepoeder
- 200 ml sinaasappelsap (liefst versgeperst)
- 100 gr suiker
- 150 gr kwark
- 250 ml slagroom
- 50 gr witte chocoladekrullen
- Eventueel poedersuiker
Bereiding
- Bekleed de vorm met vershoudfolie en zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten tegen de rand, zoals op de afbeelding hierboven.
- Week de gelatineblaadjes in koud water. Als je poeder gebruikt, week het in de helft van het sinaasappelsap.
- Breng de (overige) sinaasappelsap met de suiker tegen de kook aan, het mag niet helemaal koken.
- Meng de gelatine door het de warme sinaasappelsap en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur,
- Klop de slagroom bijna stijf en roer ondertussen de kwark door het sinaasappel-gelatine mengsel.
- Spatel de slagroom in kleine beetjes door het kwarkmengsel en schenk het in de vorm.
- Laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
- Maak de springvorm voorzichtig open, doe voorzichtig de vershoudfolie naar beneden en bind een mooi lint om de charlotte.
- Nu kun je met een grote taartschep of pizzaschep de charlotte op een mooi bord zetten voor de presentatie.
- Bestrooi de bovenkant met de witte chocolade en eventueel nog wat poedersuiker.