Niet de appeltaart zoals oma hem vroeger maakte, maar een heerlijke kleinere Franse variant.
Ingrediënten
Voor de bodem (voor een langwerpige vorm, voor springvorm heb je het dubbele nodig):
- 35 gr suiker
- 70 gr (room)boter
- 110 gr bloem
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 350 gr appels (in dunne schijfjes gesneden)
- 65 gr suiker
- 2 eieren
- 60 ml room of melk
- Rasp en sap van 1/2 citroen
- 0,5 tl kaneel
- 2 el bloem
- 0,5 el custard poeder
- Paneermeel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng de ingrediënten voor het deeg en laat rusten in de koelkast
- Eieren, room, suiker, bloem, custard, citroen en kaneel goed kloppen tot een glad beslag
- Deeg uitrollen over de ingevette vorm verdelen
- Dun laagje paneermeel over de bodem strooien
- Schijfjes appel mooi verdelen
- Beslag over de appels gieten
- Eventueel nog bestrooien met extra kaneel en/of suiker
- Laat de taart in 60-90 minuten gaar worden, afhankelijk van de hoogte van je bodem. Wanneer een prikker er droog uit komt is je taart klaar.