Niet de appeltaart zoals oma hem vroeger maakte, maar een heerlijke kleinere Franse variant.

Ingrediënten

Voor de bodem (voor een langwerpige vorm, voor springvorm heb je het dubbele nodig):

  • 35 gr suiker
  • 70 gr (room)boter
  • 110 gr bloem
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 350 gr appels (in dunne schijfjes gesneden)
  • 65 gr suiker
  • 2 eieren
  • 60 ml room of melk
  • Rasp en sap van 1/2 citroen
  • 0,5 tl kaneel
  • 2 el bloem
  • 0,5 el custard poeder
  • Paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng de ingrediënten voor het deeg en laat rusten in de koelkast
  3. Eieren, room, suiker, bloem, custard, citroen en kaneel goed kloppen tot een glad beslag
  4. Deeg uitrollen over de ingevette vorm verdelen
  5. Dun laagje paneermeel over de bodem strooien
  6. Schijfjes appel mooi verdelen
  7. Beslag over de appels gieten
  8. Eventueel nog bestrooien met extra kaneel en/of suiker
  9. Laat de taart in 60-90 minuten gaar worden, afhankelijk van de hoogte van je bodem. Wanneer een prikker er droog uit komt is je taart klaar.

Door Ilse

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *