Frisse citroen-kokos taart, met een zelfgemaakte korstdeeg-bodem.
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 250 gr bloem
- 75 gr (room)boter
- 1 ei
- Snufje zout
- 6 el water
- 50 gr suiker
- Blind-bak-bonen
- Extra boter om de vorm mee in te vetten
Voor de vulling:
- 1 grote citroen
- 3 eieren
- 200 gr suiker
- 2 el maizena
- 140 ml kokosmelk
- 200 ml crème fraîche
- Poedersuiker
- Eventueel slagroom voor garnering
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor het korstdeeg en laat minimaal 15 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit en leg het in de ingevette bakvorm.
- Pak een stuk bakpapier ter grootte van de vorm, en verkreukel deze. Vouw deze vervolgens weer open en leg het verkreukelde vel bovenop het deeg. Leg de blind-bak-bonen bovenop het papier.
- Bak de bodem 20 minuten.
- Maak ondertussen de citroen goed schoon en rasp de hele schil eraf, snij doormidden en snij er 1 plakje vanaf, pers de beide helften van de citroen uit. Het schijfje citroen apart houden ter decoratie.
- Scheidt 2 van de 3 eieren, optie: klop het wit stijf.
- Het andere ei en de 2 dooiers mengen in een pannetje met de suiker, kokosmelk, maizena, citroenrasp en -sap en de crème fraîche.
- Breng het langzaam al roerende aan de kook tot een soort vla ontstaat, giet de vla in de gebakken bodem. Eventueel kun je het stijf geklopte eiwit erop spatelen (heb ik op de foto niet gedaan)
- Taart 10 minuten terug in de oven zetten en laten na-garen.
- Laat de taart afkoelen en garneer met slagroom en het schijfje citroen.