Een lekker recept voor echte Brabantse worstenbroodjes.
Ingrediënten
Voor ongeveer 20 worstenbroodjes:
- 1 pak voor witbrood (500 gram)
- 20 gr roomboter
- 275 ml warm water
- 500 gram gekruid half om half gehakt
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/8 tl nootmuskaat poeder
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl mosterd
- 4 el paneermeel
- 2 eieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Mix de broodmix, roomboter en het water met een keukenmachine met deeghaken.
- Laat het deeg 10 minuten rusten op een warme plaats.
- Kneed het brood goed door en laat nog eens 15 minuten rijzen.
- Mix het gehakt met alle kruiden, paneermeel, mosterd en 1 ei.
- Maak gehaktstaafjes van 25 gram per stuk, rol hierbij eerst een gehaktballetje en maak er daarna een worstje van.
- Verdeel de broodmix in bolletjes van ongeveer 40 gram.
- Rol de bolletjes brooddeeg uit tot een ovaal en leg hier het worstje op, pak het in en leg het worstenbroodje met de gevouwen kant naar beneden op een plaat met bakpapier.
- Laat de worstenbroodjes nog 30 minuten rusten en bak ze daarna af in ongeveer 20 minuten.